Even voorstellen

 

Hoi mijn naam is Anneke Hindriks, ben getrouwd met Sytze en heb 2 lieve dochters. 

21 jaar heb ik in verschillende kinderdagopvangcentra gewerkt met kinderen van 0-4 jaar. Tussendoor ook als gastouder thuis gewerkt. Nu ben ik thuis voor de kinderen en tijdens de schooltijden en in de avond doe ik verschillende werkzaamheden.

M'n broer en schoonzus kregen een kindje met verschillende afwijkingen in het gezicht, o.a. ontbreken haar oorschelpen en hierdoor was ze zeer slechthorend. Verschillende familieleden kregen een cursus NMG aangeboden. Ik had zo'n plezier in het gebaren dat ik er wel meer mee wilde doen.
Als vrijwilliger bij de Speelotheek in Steenwijk keek ik vanaf m'n werkplek een keer op een workshop 'Voorlezen met ondersteuning van gebaren'. Na afloop heb ik meer informatie gevraagd en zodoende kwam ik ertoe om de babygebaren specialistenopleiding te volgen. Eind 2014 ben ik voor mezelf begonnen als docent baby- en kindgebaren onder de naam Zie Wat Ik Zeg!.


Na verschillende ontwikkelingen werk ik nu met de methode 'Leer mij begrijpen' welke ontwikkeld is door Miša Halčáková. met een paar collega-docenten heb ik meegedraaid in de pilot en ben ik nog steeds actief in de ontwikkeling van deze mooie methode.
Wij helpen je communiceren met je kindje al vanaf de geboorte. Welke signalen geeft je kindje jou? Welke gebaren kan jij je kindje leren? Hierdoor leer je elkaar steeds beter begrijpen waardoor je een innige band met je kindje ontwikkelt.


Zie Wat Ik Zeg! verzorgd workshops en cursussen voor ouders, opa's en oma's en je oppas. Maar ook cursussen, workshops en thema-bijeenkomsten voor Kinderopvangcentra en Gastouderbureau's. Kijk hier voor meer informatie hierover.

 
Miša Halčáková:  http://www.zeghetmetjehandjes.nl