Even voorstellen

 

Hoi mijn naam is Anneke Hindriks-Douw, ben getrouwd met Sytze en heb 2 lieve dochters. 

Al 21 jaar mag ik in verschillende kinderdagopvangcentra werken met kinderen van 0-4 jaar. tussendoor 3 jaar als gastouder gewerkt, maar sinds kort weer terug bij m'n eerdere werkgever. 

M'n broer en schoonzus kregen een kindje met verschillende afwijkingen in het gezicht, o.a. ontbreken haar oorschelpen en hierdoor was ze zeer slechthorend. Verschillende familieleden kregen een cursus NMG aangeboden. Ik had zo'n plezier in het gebaren dat ik er wel meer mee wilde doen.
Als vrijwilliger bij de Speelotheek in Steenwijk keek ik vanaf m'n werkplek een keer op een workshop 'Voorlezen met ondersteuning van gebaren' Na afloop heb ik meer informatie gevraagd en zodoende kwam ik bij Babygebaren Nederland terecht. Bij Lissa Zeviar heb ik de Babygebaren Specialisten opleiding gedaan en ben voor mezelf begonnen als docent babygebaren onder de naam Zie Wat Ik Zeg!


Dat was eind 2014. Inmiddels hebben er 2 collegadocenten hun talenten bij elkaar gebracht en een nieuwe methode ontwikkeld. Miša Halčáková en Petra Nell ontwikkelden de methode 'Leer mij begrijpen'. 
Met deze methode helpen wij je communiceren met je kindje al vanaf de geboorte. Welke signalen geeft je kindje jou? Welke gebaren kan jij je kindje leren? Hierdoor leer je elkaar steeds beter begrijpen waardoor je een innige band met je kindje ontwikkelt.


Zie Wat Ik Zeg! verzorgd workshops en cursussen voor ouders, opa's en oma's en je oppas. Maar ook cursussen, workshops en thema-bijeenkomsten voor Kinderopvangcentra en Gastouderbureau's. Kijk hier voor meer informatie hierover.

 
Miša Halčáková:  http://www.zeghetmetjehandjes.nl

Petra Nell:  http://www.taalvoortaal.com

Leer mij begrijpen:  http://www.leermijbegrijpen.nl